Stranice

27.06.2018.

Rolat pita sa mesom


Poznajete li nekoga ko ne voli pitu sa mesom? Ja zaista ne. U moru onih sa jako puno crnog luka, velikom količinom bibera, sve to nekako teško padne na stomak nakon nekog vremena. Sa ovom pitom toga nema, ona je zaista lagana i poprilično pufnasta - ako se to uopšte može reći za pitu :) 


Muž zaista nije neki preveliki gurman, nije preterano oduševljen polovinom stvari oko kojih većina ljudi pravi pompu. Međutim, naglasiću da je ova pita pravljena dva puta u roku od nedelju dana. Meni je to sasvim dovoljno da je ubacim u svoj regularni repertoar .
Priprema je vrlo lagana i za nekih 45 min možete imati spreman doručak, večeru ili čak ručak na stolu. 



Originalni recept 
Potrebno:   
  • 500gr kora za pitu 
  • 500gr mlevenog mesa, po želji
  • 3 srednje glavice crnog luka
  • 1 kašičica soli
  • ulja po potrebi
Za preliv: 
  • 2 jaja
  • 180ml jogurta ( 1 čaša )
  • 180ml ulja ( 1 čaša od jogurta )
  • 1 čaša od jogurta brašna 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 kašičica soli
Priprema: 

Na malo ulja propržiti sitno iseckani crni luk, kada je izdinstan dodati mu mleveno meso, so i biber. Kada je gotovo, skloniti fil sa strane. 
Umutiti penasto jaja sa kašičicom soli, pa im dodati najpre tečne sastojke- jogurt i ulje. Brašno i prašak za pecivo pomešati zajedno, pa dodati u smesu. Sve fino umutiti da ne bude grudvica. 
Kore podeliti na po 4 komada za svaki rolat ( ukoliko nemate dovoljan broj kora, slobodno možete ređati i po 3 ). 
Prvu koru premazati prelivom, pa preko staviti drugu, zatim treću, onda četvrtu bez preliva, na koju stavljamo gotov fil. Rasporedite preko cele kore meso, biće bogatije.  


Pleh obložiti papirom za pečenje, zatim ga premazati sa malo ulja. Ređati rolate, kojih će u zavisnosti od vaših kora biti 4 ili 5. Ostatkom fila pomešanim sa malo ulja, premazati ravnomerno svaki i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200C, oko 30-ak min. 

PS Da naglasim da pita stvarno nije masna. Ne zna se da li je lepša kada se tek ispeče ili kada odstoji. 
Prijatno! :)

 

Нема коментара:

Постави коментар