Stranice

22. 2. 2014.

Svinjetina sa pecurkama u krem sosu


Bas sam se namerila da napravim Piletinu sa pecurkama u krem sosu, ali avaj, kod mene se vecito stvari menjaju povazadan :)  

Pre nekog vremena, dragi se vratio iz marketa sa flasom Coca-cole od 2l, na kojem je bila prikacena i neka kesica. Ovako ona i izgleda. Iskreno nisam ljubitelj instant recepata, po principu smuti pa prospi, pa se tako i ta nesrecna kesica nasla na polici, kraj ostalih suvih zacina. U nedostatku vremena, inspiracije ili cega god, jucerasnji rucak, prebacio se na danasnji. Imala sam svinjske snicle spremne kao zapeta puska, polovinu paketa pecuraka koje  je trebalo iskoristiti, a vremena prilicno. 

Zapravo, plan je bio da sama pripremim sos od pavlake i zacina. Ali kao sto rekoh, setim se ja te nesrecne kesice. Uzmem da vidim sta se sve nalazi u toj maloj Pandorinoj kutijici. Ne znam, bas imam neku averziju prema suvim zacinima tipa Vegeta, Instant pire, jednostavno ne volim precice. Da se vratim na kesicu. Posto sam donekle objasnila svojoj savesti da to nije nista strasno, pripremila sam potrebne sastojke. Izmena je svinjetina umesto zahtevane piletine.  
Pa kakve veze ima, kazem samoj sebi. Kesica k'o kesica. Ne talasaj Marija previse, vec kreni sa pripremom. 

I tako i bi. K'o velim, kada mogu da se trujem ponekad Coca-colom, zasto ne bih smuckala i ovo. I ljudi moji, koliko je ovo dobro :) 

Prilog je bio bareni pirinac i bas se fino uklopio u citavu pricu.   



Potrebno: 

  • 500gr svinjskog mesa 
  • 150 gr sampinjona 
  • malo soli
  • kasika kisele pavlake
  • tri sake pirinca, za 2 osobe   
  • malo svezeg persuna 
  • malo maslaca za przenje 
  • 400 ml hladne vode

Priprema 1
 
 
Priprema 2
 
Priprema:
 
Meso iseci na manje kockice, pa proprziti na zagrejanom maslacu. Pecurke iseci na krupnije komade, pa kada je meso proprzeno, ubaciti i njih, pa nastaviti przenje. Smesu iz kesice, ubaciti u hladnu vodu, pa sve zajedno pomesati. Dodati sve mesu i pecurkama. Kuvati nekih 20-ak min ili dok se sos ne zgusne. Moj dodatak je bila kasika kis.pavlake, nekako je dala tu kremastu notu.
 
Kao prilog, mozete napraviti pire krompir, bareni pirinac, testeninu, sta god zelite zapravo.  

Kako sam se nadala, dobro sam se udesila za danasnji rucak. Kao sto rekoh, nije bas najzdravije, ali Boze moj, svi smo mi zivi ljudi. 

Prijatno! :)
 
 
 
 
 

4 коментара:

  1. Izgleda odlicno, nekada bas najbolje stvari nastanu slucajno... jako mi se svidja ceo postupak i prezentacija celog jela, mljac!:))

    ОдговориИзбриши
  2. Kako sam se nadala, dobro sam se udala ;)
    Ljudi u danasnje vreme, pogotovu moje generacije, sve cesce posezu za kesicama i brzinskim jelima. Ja to generalno ne volim, ali ponekad, sto da ne. Posluzi se Lana slobodno :)

    ОдговориИзбриши
  3. Izgleda,preukusno..a kako i neće kad su svu sastojci-pravi. Od svih tih začina iz kesica,moram priznati da samo koristim,Vegetu,ostalo sve volim sama da dodavam...i da mućkam. A u ovom slučaju,kesica se dobro pokazala. Svaka čast.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vanja :)
      Kao sto rekoh, ni ja nisam neki ljubitelj tih zacina, ali ponekad i nije tako lose eksperimentisati.
      Pozz :)

      Избриши