Ukoliko kao i ja često ne znate šta bi ste zgotovili za tili čas, a opasno vam se prijede slatko, ova poslastica je prava stvar. Meni se to dogodilo za Uskrs. Kada se skoncentrišem na ručak oko koga ima najviše posla, poslasticom gledam da sebi olakšam stvar. Lepo, brzo se pravi, a sastojke manje - više svi vole, posebno deca :)
Potrebno:
- 300 gr plazma keksa ( veće pakovanje )
- 10 kom jaffa keksa ( 1 pakovanje )
- 1 puding sa ukusom čokolade
- 600 ml mleka + 50ml za umakanje keksa
- 125 gr margarina ili putera
- 2 kašike gustina
- 2 kašike kakaa
- 4 kašike šećera
- šlag krem
- 1 kašičica arome ruma
Pleh dimenzija 28cm x 10cm ( modla za pečenje hleba ) obložiti streč providnom folijom, sa svih strana da bude potpuno obloženo. Plazma keks umakati u mleko u koje ste dodali aromu ruma, pa ređati po tri komada u širinu i 3 ili 4 komada u dužinu, pa preliti toplim pudingom. Redosled je sledeći, 2 reda plazma keksa, 1 red jaffa keksa, pa još 2 reda plazme sa kojom i završavamo ređanje. Preklopiti ivicama preostale streč folije i dodati po potrebi još jedan sloj iste.
Dobro pritisnuti, pa staviti u frižider najbolje preko noći da se stegne.
Sutradan prebaciti na tacnu za dekorisanje, pa ga premazati umućenim šlagom ili šlag kremom u mom slučaju, pa dekorisati po želji.
Zaključak:
- Recept zapravo nije tražio jaffa keks, ali mi je stajao na pultu u kuhinji, a smesa mi je delovala pomalo obično i uopšte nisam pogrešila što sam ga ubacila. Odličan kontrast čokoladi. Aroma ruma se takodje našla tu zbog iste stvari.
- Ova količina je dovoljna za 6-8 ljudi, a i šnit je vrlo praktičan za sečenje.
- Dekoracija su bila čokoladna jaja, jer je bio Uskrs, vi naravno možete po želji.
- Beležim ga najviše zbog sebe, jer sajt na kome sam ga pronašla više ne radi.
Нема коментара:
Постави коментар