Stranice

30. 5. 2017.

Hladna Cezar Salata


U ovim toplim letnjim danima koji su nam došli i kojih će biti sve više, ovakav vid obroka može samo da vas okrepi i osveži. Zasitna, a opet osvežavajuća kombinacija Cezar salate, sa malim varijacijama na temu. Ovoga puta nastala sasvim slučajno u nedostatku ideje za ručak :)


Potrebno: 
  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 250gr Cesarecce paste 
  • 2 srednja paradajza
  • 2 srednja krastavca
  • 3 kuvana jaja
  • šaka seckanog kupusa
  • oko 50gr listića parmezana
  • so, biber
Za preliv:
  • 250gr grčkog jogurta 
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 3 kašike Tommy majoneza
  • 2 kašike ABC krem sira
  • 1 kašika senfa
  • 1/2 manje glavice ljubičastog luka
  • sok od 1/2 limuna
  • so, biber
Obariti pastu prema uputstvu sa pakovanja, pa kada je gotova iscediti je i isprati pod mlazom hladne vode. 
Pileći file prepoloviti, posoliti i pobiberiti pa ispržiti na vrlo malo ulja. Kada je meso prženo, odložiti ga u posudu sa poklopcem.
Krastavac oljuštiti, prepoloviti ga, pa mu izdubiti sredinu vadeći mu semenke. Iseći ga na kockice kao i paradajz. Kupus takodje iseći na kockice. Piletinu iseći na šnitice, a jaja na četvrtine ili kockice ( po želji ).
Ljubičasti luk iseći na najsitnije kockice, a sve ostale sastoje za preliv dobro sjediniti i na kraju im dodati luk. 
Pastu, kuvana jaja, povrće i preliv dobro promešati. Na kraju sve posuti listićima parmezana. 

Zaključak:
  1. Možete izabrati bilo koju pastu koja vama odgovara, ne mora biti isključivo ova.
  2.  Takodje možete umesto parmezana u listićima dodati rendani parmezan u kesici - ukoliko ne možete pronaći onaj u komadu. 
  3.  Recept nastao sasvim slučajno, onako iz glave, a beležim ga ponajviše zbog sebe ( jer sam Bog zna da ga ne bih ni u ludilu zapamtila!) 
Prijatno :)
 

Нема коментара:

Постави коментар