U ovim toplim letnjim danima koji su nam došli i kojih će biti sve više, ovakav vid obroka može samo da vas okrepi i osveži. Zasitna, a opet osvežavajuća kombinacija Cezar salate, sa malim varijacijama na temu. Ovoga puta nastala sasvim slučajno u nedostatku ideje za ručak :)
Potrebno:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 250gr Cesarecce paste
- 2 srednja paradajza
- 2 srednja krastavca
- 3 kuvana jaja
- šaka seckanog kupusa
- oko 50gr listića parmezana
- so, biber
- 250gr grčkog jogurta
- 2 kašike kisele pavlake
- 3 kašike Tommy majoneza
- 2 kašike ABC krem sira
- 1 kašika senfa
- 1/2 manje glavice ljubičastog luka
- sok od 1/2 limuna
- so, biber
Pileći file prepoloviti, posoliti i pobiberiti pa ispržiti na vrlo malo ulja. Kada je meso prženo, odložiti ga u posudu sa poklopcem.
Krastavac oljuštiti, prepoloviti ga, pa mu izdubiti sredinu vadeći mu semenke. Iseći ga na kockice kao i paradajz. Kupus takodje iseći na kockice. Piletinu iseći na šnitice, a jaja na četvrtine ili kockice ( po želji ).
Ljubičasti luk iseći na najsitnije kockice, a sve ostale sastoje za preliv dobro sjediniti i na kraju im dodati luk.
Pastu, kuvana jaja, povrće i preliv dobro promešati. Na kraju sve posuti listićima parmezana.
Zaključak:
- Možete izabrati bilo koju pastu koja vama odgovara, ne mora biti isključivo ova.
- Takodje možete umesto parmezana u listićima dodati rendani parmezan u kesici - ukoliko ne možete pronaći onaj u komadu.
- Recept nastao sasvim slučajno, onako iz glave, a beležim ga ponajviše zbog sebe ( jer sam Bog zna da ga ne bih ni u ludilu zapamtila!)
Нема коментара:
Постави коментар