Stranice

23. 5. 2016.

Torta od dva sastojka



Moja omiljena tetka, teta Mira inace mamina sestra, je veliki slatkoljubac. Slatkisi se decenijama krckaju u njenoj kuhinji, a na sve to dodajmo da je i teca poslasticar. Pa sreci detinjoj kraja nije bilo :)
Kroz pubertet a kasnije i kroz godine, bezala sam od tih teskih torti koje su bile pokazatelj dobrog umeca, spretne ruke, a na kraju i dobrog ukusa. Kako je proslo vreme tih smuti pa prospi tortuljaka, sve vise sam se okretala proverenim i isprobanim receptima moje tete. 

9. 5. 2016.

Pita sa pecurkama


Nesto bas i nisam neki ljubitelj pijace. Zasto? Pa ni sama ne znam..vazda me pogled u tezge sa svezim vocem i povrcem odvuce od planiranog. I sta se onda desi? Pa poslednji put sam zavrsila sa 4 veze mladog sremusa, 2 veze rotkvica, nekoliko veza mladog luka, 2 ogromne zelene salate, paradajzom i uz to dodacu i krastavac, pa na sve to planirani spisak. Kako sam se do kuce dogegala ne znam :) Par hiljada dinara vise je otislo, a majke mi ni sama ne znam na sta.

4. 5. 2016.

Rafaelo torta


Uskrsnji i prvomajski praznici su za nama, bojenje jaja, praznicna obilna trpeza takodje. Osecam se tromo i lenjo, mada mislim da to i nema neke velike veze  sa praznicima :)

Dobra stvar je kada ti je porodica u istom gradu, tada su ti svi blizu i na dohvat ruke. Mana je- sto nemas kod koga da pobegnes, kada ustines tih par slobodnih dana. Alek i ja tradicionalno imamo vecitu dilemu, kod koga prvog otici? Ranijih godina su se obe porodice skupljale kod nas i to je znacilo organizaciju kao da nas ima 30 u najmanju ruku ( a nema nas ni 15 ) :)