Stranice

30.04.2014.

Smuckaj mi pastu


Sto ne volim kada mi naidje period poput ovog. Toliko obaveza, da ne mogu posteno da se posvetim pisanju i fotkanju recepata. Gomila nekih uzrocno-posledicnih obaveza i eto, prodje skoro mesec dana da nisam objavila nista.  
Slike cuce u draftu, cekaju da se konacno smilujem da ih objavim. Propustila sam Laninu nagradnu igru, a bas sam zelela da ucestvujem, ali uz svu dobru volju, jednostavno nisam stigla.
Uskrs je prosao, slike jaja i svih divnih djakonija, takodje sam preskocila da objavim. Ali u nekom narednom postu cu sigurno objaviti makar Egg salad, ako nista drugo.  


Sto se tice ove paste, cesto je pravim i postoji gomila varijacija na temu iste. Dragi cesto zna da dobaci "Ma smuckaj neku pastu", pa otuda i ovakav naziv. Vrlo jednostavan nacin pripreme, pomalo podseca i na neku varijantu ragua, gulasa, kako ko voli zapravo. 

Sastojci ne moraju da budu precizni i potpuno tacni, mera je okvirna i proizvoljna. 

Potrebno: 
  • Oko 300 gr svinjskih snicli 
  • Oko 200 gr sampinjona
  • 1 veca glavica crnog luka
  • 2 cena belog luka
  • 2 srednje sargarepe
  • 1 konzerva pelata u kockicama-250gr
  • Oko 300-400 gr testenine
  • Saka seckanog persuna 
  • So, biber 
  • +po zelji kasika brasna
Priprema: 

Crni i beli luk iseci na sitno, pa sve zajedno proprziti na jacoj vatri. Dodati meso iseckano na kockice, dinstati takodje na jacoj vatri, dok se pore na mesu ne zatvore. 

Smanjiti vatru, pa dodati sampinjone seckane na listice. Takodje ubaciti i sargarepu secenu na kockice, proprziti jos malo, dodati so, biber, pa sve naliti pelatom i dodati malo vode. 

Po zelji se moze dodati kasika brasna, od njega se dobija jako lep sos kasnije, koji tek po malo sve poveze. 

Krckati na laganoj vatri dok meso potpuno ne omeksa. Ovo je takodje relativno i zavisi najpre od vaseg sporeta. Meni je na ovu kolicinu mesa, bilo potrebno oko 1h.

Testeninu skuvati al dente, procediti je, pa sjediniti sa raguom. Na kraju, posuti sa sveze seckanim persunom i uzivati u ovoj jednostavnoj pasti. 

P.S.Nadam se da ce naredni period biti srecniji po mene, sto se tice vremena. Pripreme oko svadbe se prilicno zahuktavaju, pa ako me ne bude bilo u meri u kojoj bih ja volela, makar imam posten razlog.  

I da dodam na kraju, ovaj post posvecujem svojoj najdrazoj kumi kojoj je danas rodjos, Dale da si mi ziva & zdrava jos 100 godina :*

Do sledeceg kuvanja, pozdrav od mene :) 
Prijatno!