Stranice

22. 2. 2014.

Svinjetina sa pecurkama u krem sosu


Bas sam se namerila da napravim Piletinu sa pecurkama u krem sosu, ali avaj, kod mene se vecito stvari menjaju povazadan :)  

Pre nekog vremena, dragi se vratio iz marketa sa flasom Coca-cole od 2l, na kojem je bila prikacena i neka kesica. Ovako ona i izgleda. Iskreno nisam ljubitelj instant recepata, po principu smuti pa prospi, pa se tako i ta nesrecna kesica nasla na polici, kraj ostalih suvih zacina. U nedostatku vremena, inspiracije ili cega god, jucerasnji rucak, prebacio se na danasnji. Imala sam svinjske snicle spremne kao zapeta puska, polovinu paketa pecuraka koje  je trebalo iskoristiti, a vremena prilicno. 

Zapravo, plan je bio da sama pripremim sos od pavlake i zacina. Ali kao sto rekoh, setim se ja te nesrecne kesice. Uzmem da vidim sta se sve nalazi u toj maloj Pandorinoj kutijici. Ne znam, bas imam neku averziju prema suvim zacinima tipa Vegeta, Instant pire, jednostavno ne volim precice. Da se vratim na kesicu. Posto sam donekle objasnila svojoj savesti da to nije nista strasno, pripremila sam potrebne sastojke. Izmena je svinjetina umesto zahtevane piletine.  
Pa kakve veze ima, kazem samoj sebi. Kesica k'o kesica. Ne talasaj Marija previse, vec kreni sa pripremom. 

I tako i bi. K'o velim, kada mogu da se trujem ponekad Coca-colom, zasto ne bih smuckala i ovo. I ljudi moji, koliko je ovo dobro :) 

Prilog je bio bareni pirinac i bas se fino uklopio u citavu pricu.   



Potrebno: 

  • 500gr svinjskog mesa 
  • 150 gr sampinjona 
  • malo soli
  • kasika kisele pavlake
  • tri sake pirinca, za 2 osobe   
  • malo svezeg persuna 
  • malo maslaca za przenje 
  • 400 ml hladne vode

Priprema 1
 
 
Priprema 2
 
Priprema:
 
Meso iseci na manje kockice, pa proprziti na zagrejanom maslacu. Pecurke iseci na krupnije komade, pa kada je meso proprzeno, ubaciti i njih, pa nastaviti przenje. Smesu iz kesice, ubaciti u hladnu vodu, pa sve zajedno pomesati. Dodati sve mesu i pecurkama. Kuvati nekih 20-ak min ili dok se sos ne zgusne. Moj dodatak je bila kasika kis.pavlake, nekako je dala tu kremastu notu.
 
Kao prilog, mozete napraviti pire krompir, bareni pirinac, testeninu, sta god zelite zapravo.  

Kako sam se nadala, dobro sam se udesila za danasnji rucak. Kao sto rekoh, nije bas najzdravije, ali Boze moj, svi smo mi zivi ljudi. 

Prijatno! :)
 
 
 
 
 

14. 2. 2014.

Slavimo ljubav :)


Neka ga zove ko kako zeli, nekome je Sv. Trifun, nekome Sv. Valentin, meni je samo vazno je da ljubav makar jednom u godini u sredistu paznje.  

Istina je da bi o svojim bliznjima, trebalo da vodimo racuna tokom cele godine. Takodje je istina da nas tek pred neki praznik, zivot podseti koliko su materijalne stvari nevazne. Promenljive, relativne i prolazne. 

Ukoliko tragate za pravom ljubavlju, otvorenog i cistog uma, naci ce te je. U to budite potpuno sigurni. U zivotu se neke kockice same poklope, a neke je potrebno i po nekoliko puta pogresno sklopiti. Jer to je zivot, sa svim njenim sitnicama i greskama.  

Bezbroj puta sam slusala price svojih prijateljica o neuzvracenim ljubavima. I svaki put se zivot pobrinuo, da povredjeno srce izleci, svojim iznenadnim promenama pravca. 

Svako od nas ima svoj put. Put koji gradimo godinama, na nama svojstven nacin. Ni jedan nije isti i nikada se nece ponoviti. Makar ne na isti nacin. 

Kod mene je situacija, makar sto se ljubavi tice, vec duzi niz godina u usponu. Ne hvalim se, niti sam to ikada radila. Jer nema razloga. Pronasli smo se sasvim slucajno i zaljubili. Ljubav smo gradili, kako smo samo mi umeli. I svi ljudi koji su tokom ovih godina bili uz nas, su nas dodatno ucvrstili. Neki vise, a neki manje. 

I hvala vam dragi ljudi na tome. Pomogli ste, da se jedna velika ljubav krunise brakom. Na nas veliki praznik Petrovdan ( 12. jula ) bice i zvanicno. 

Srecna sam i znam da je to zbog leptirica u stomaku, koji lepsaju zadnjih 13 godina. Za istim covekom. Covekom koga volim istinski :) 

Recept na vrhu je smuckan za sve zaljubljene duse. Modifikacije su cak i pozeljne, pustite masti na volju!

Zacinite ga poljupcima i bice uspesan u potpunosti!  


Prijatno! :)